Weekend Sjanghai - Reisverslag uit Hangzhou, China van crisitina doevendans - WaarBenJij.nu Weekend Sjanghai - Reisverslag uit Hangzhou, China van crisitina doevendans - WaarBenJij.nu

Weekend Sjanghai

Door: Cristina

Blijf op de hoogte en volg crisitina

30 Maart 2005 | China, Hangzhou

Hai lieve mensen

Weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen. Moet het hele weekend nog vertellen. Dus we beginnen wel per dag.

Zaterdag:
Eerst gewerkt natuurlijk en daarna moesten we snel wat gaan eten. Van iedereen moesten we echt op tijd weg gegaan anders waren ze bang dat we het allemaal niet zouden vinden en de trein missen. Nou we moesten gewoon een uur wachten, we weten niet wat ze dachten maar volgens mij dat we nog nooit met een trein hadden gereden. We wouden natuurlijk ff roken maar we konden niet van het station af. ( dan moet je weer een nieuw treinkaartje kopen) Dus hebben we in een smerig rook hok ff zitten roken. En iedereen vond ons natuurlijk weer heel interessant.

Met de trein in Sjanghai aan gekomen moesten we de metro naar Brenda pakken. Brenda kwam ons bij het volgende metro station ophalen. Aangekomen bij haar huis ( echt een geweldig appartement, heel mooi) had ze shoarma voor ons gemaakt, geweldig! En ook nog malibu en ananassap gehaald, heerlijk. We hebben echt een super meiden avond gehad. Lekker babbelen, drinken en roken. En toen werd het al licht het was al 6 uur in de ochtend toen we ons bedje op gingen zoeken. We hebben in een geweldig hemelbed geslapen. Ben er echt jaloers op!

Zondag:
We hebben natuurlijk eerst nog een beetje rust gepakt. Toen kwam buffel ( mooie en lieve hond van brenda en arie) ons wakker maken. We zijn naar de copy markt geweest en daar hebben we natuurlijk weer heel veel geld uitgegeven. Schoenen, tassen, kleren en ga maar door. Dus we moeten deze week ff gaan kijken hoe het gaat met opsturen anders krijgen we het nooit allemaal mee natuurlijk haha en dan kunnen we ook geen cadeautjes meenemen dat is ook niet leuk he. We zijn toen ff bij Strabucks een lekker bakkie warme chocolade melk wezen drinken en toen konden we er weer tegen aan om de markt verder af te struinen.

’S Avonds zijn we bij een steakhouse gaan eten erg lekker. Zat er een man naast ons en die vroeg waar we vandaag kwamen. Uit Nederland natuurlijk, heel veel mensen denken dat we uit Amerika komen geen idee waarom en dat dacht deze man dus ook. Hij moest lachen en begon vrolijk ook Nederlands te praten, toen zei hij nog ja ik wist dat jullie niet uit Duitsland komen. En voor dat ik het wist floepte er uit nee gelukkig niet en gelukkig heeft ie dat niet gehoord, want hij zei dus doodleuk dat hij uit Duitsland kwam pfffff.

Na het eten zijn we lekker een terrasje wezen pakken op een heel leuk plein en een leuke kroeg. We hadden echt een vakantie gevoel. Het plein had ook niks van China weg het was veel meer westerse en er liepen me ook veel westerse mensen sta je versteld van. Na weer wat aardige borreltjes hebben we de taxi terug gepakt en wat hebben we blauw gelegen in de taxi. We gingen de taxi chauffeer kalen balen laten zeggen en dat zei hij dan ook vloeiend en maakte er ook nog balen kaal van nou we kwamen niet meer bij. De taxichauffeur lach zelf ook helemaal in een deuk.

Maandag:
We zijn eerst naar het station geweest om een kaarjte te halen. Toen nog ff wat wezen drinken bij de MC donalds en een beetje daar rond gekeken. We hadden niet meer de tijd om iets te gaan bezichtigen, maar dat doen we de volgende keer zeker. Sowieso mijn ouders komen al bijna en die van kirsten ook nog dus dan zien we ook nog genoeg van Sjanghai. EN we gaan zeker nog een keer naar brenda en arie.

De terug rit ging wat minder makkelijk. We hadden een kaartje gekregen die naar Nimbu ging en dan moest je onderweg uitstappen bij Hangzhou maar dan deden we er dus 3 uur over i.p.v 2 uur. EN hoe weten wij nou waar we moeten uit stappen! Wij weer naar het loket om het kaartje proberen om te ruilen maar dat werd lastig. Bij het Engels sprekende loket zat niemand en de man die we hadden begreep er niks van. Wij aan verschillende mensen gevraagd waar we er dan moesten uit stappen, maar we kregen 10 verschillende antwoorden dus dat schiet ook lekker op NOT! Bij de trein nog een keer gevraagd en toen kwam er net een man aanzetten en die kon een beetje engels die zou ons wel vertellen waar we er uit moesten stappen hehe. Dus we zijn weer goed aangekomen in Hangzhou.

Uit de trein gestapt moesten we nog een keer ons kaartje laten controleren, dat doe je ook al drie keer voor dat je de trein in stapt. Waren we toch beide ons kaartje kwijt! Hebben we het oude kaartje ingeleverd dus ik liep al door maar Kirsten werd nog ff tegen gehouden maar mog er toen gelukkig ook doorheen. Bij het station staan er dan allemaal mannetjes die je een hotelkamer willen aansmeren of willen dat je met hun taxi gaat. Dat zijn niet de echte taxi’s dat doen ze om bij te verdienen. Na al 20 keer nee te hebben gezegd (vriendelijk) en nog steeds met ons mee bleven lopen en zuren schoot ik er een keiharde NO uit hahaha. Ze liepen wel weg toen en bleven het nog een paar keer na doen hahaha.

Dinsdag:
Weer aan het werk vandaag, moeilijk uit bed te komen natuurlijk! Maar het dagje ging wel snel voorbij.

’s Middags had ik eigenlijk engelse les, maar er was ook de bitrthday party die ze elke maand hebben. Dus bijna niemand kon komen naar de engelse les en dus zijn we ook naar de birthday party geweest. Dit keer gelukkig geen karaoke. Ze hadden nu een wedstrijd touwtjes springen en met een of andere veer over trappen. Heel komisch om te zien. De GM was ook een beetje aan het oefenen, dus op gegeven moment gingen we over trappen ( niet dat het lukte maar oke) schoot ik het veerding in zijn kruis haaaaaaa gelukkig lachte iedereen om en ik zelf ook alleen dan wel met een rood hoofd!
’S Avonds hebben we weer lekker ons vertrouwde sex in the city weer gekekern. Helaas zijn we er nu bijna doorheen dus word het tijd voor de volgende! Denk dat het Friends word.

Nou dit was zeker een lang verhaal! Hoop dat jullie het hebben kunnen volhouden om het door te lezen hahaha!

Dikke x

Ps. Ooooooh mar echt vet gaafe baan man! Ben jaloers, zit je me nu ff lekker te maken met die feesten terwijl ik er niet naar toe kan he, fijn is dat hahaha. Nee echt heel leuk geniet ervan!

Ps. Nou Garderen ik heb vandaag ff bijna 300 man weg gewerkt bij het ontbijt haha, wel met meer man hoor. Mis Garderen wel het geouwe hoer vooral! Hier kan dat wat minder omdat ze het dan in het engels moet en daar moeten ze lang over nadenken dat het niet echt meer spontaan is. Dus bereid jullie maar voor als ik terug ben hahaha

• 30 Maart 2005 - 07:31

Cees:

Hallo Cris,
    ik heb de foto van het bed gezien op de site van Brenda en Arie. Echt hemels hè!

Wij vliegen met Malaysian Airways en die maatschappij schijnt erg te letten op het gewicht van de koffers (20kg)! Het lijkt mij het beste om, voor mezelf, alleen een zwembroek mee te nemen, zodat er ruimte is om spullen van jullie mee terug te nemen :)

Fijn dat jullie zo'n leuk weekend hebben gehad, dankzij Brenda!

Groetjes.

• 30 Maart 2005 - 08:00

Mark:

He crissie,

drommels, drommels en nog eens drommels wat een verhaal!!Kheb er bijna een dagtaak aan om al die verhalen door te lezen, maar ze blijven leuk!!

XXX

• 30 Maart 2005 - 11:08

Marta:

Dat is toevallig!!! wij vliegen met KLM maar ik heb ook gehoord dat ze erg letten op het gewicht ook maar 20kg. maar je snapt wel dat ik niet 2 weken met een zwempak kan?? je je

• 30 Maart 2005 - 16:25

Carolien:

hoi cristien.
    Alles is goed gegaan lees ik.
    Echt leuk dat jullie het gezellie hebben gehad!!
    Heel leuk om te lezen.
    Kan de GM nog lopen?? ha ha ha.
    He, gaat lekker he met die menzen die hun zwemspullen mee nemen zodat jij je spullen kan mee geven hahaha. Ik zie je moeder al in de zwempak door china lopen(grapje).Die wilde het ook niet he. Dat word dan toch de boel laten verschepen he cris?? nou ik wacht op je volgende verhaal het is bijna een hoofdstuk van een boek om het te lezen wel heel gaaf.
    Liefe nicht ik ga het weer lezen. De groetjes van jordi, sam en georg en natuurlijk ook van mij.Dikke kus en tot de volgende ronde.

• 30 Maart 2005 - 16:29

Irene:

Hej hej, hier een berichtje van mij uit Paris! Ik dacht laat ik ook eens bij jou gaan snuffelen, lees wel altijd mee bij Kirsten!

Maar klinkt als een leuk weekendje! Lijkt me erg leuk om ook een ander deel van het land te zien!
    Vindt het knap dat jullie toch altijd op plaats van bestemmig aankomen ondanks die taalbarriere. Ik zou er onderhand wel een beetje ontmoedigt van geworden zijn, ik word nu al af en toe gek van al dat frans om me heen de hele dag...

Nou, succes verder nog met het werken van de week!

Groetjes Irene

• 31 Maart 2005 - 06:42

Daaaaaaf:

weer top om alles te lezen! Laat je niet kisten jongedame!

x daaaaaf