De 3 tempels - Reisverslag uit Hangzhou, China van crisitina doevendans - WaarBenJij.nu De 3 tempels - Reisverslag uit Hangzhou, China van crisitina doevendans - WaarBenJij.nu

De 3 tempels

Door: Cristina

Blijf op de hoogte en volg crisitina

04 April 2005 | China, Hangzhou

Hola a todo el mundo

Nou vandaag hebben we onze voetjes ff het werk laten doen. pffffff ( ze doen nu een beetje zeer) Het was vandaag echt super lekker weer denk wel iets van rond de 25 graden dus goed te vertoeven. Ideaal voor een cultureel uitstapje.

Vandaag hadden we onze wekker maar gezet, anders kwamen we weer te laat uit bed om iets te gaan onder nemen. We hebben vandaag 3 tempels opgezocht.
De Pajing tempel, De Faijng tempel en de Paxi tempel. Dit was wel ff wat anders dan de Lingjin Tempel. De Lingjin tempel is heel erg toeristisch en deze drie niet. De eerste was een kleine dus niet zo heel veel aan te zien.

De tweede was al een stuk groter en hier waren dan ook woning van monniken. Toch hadden wij toch wel een ander beeld van de monniken dan dat we hier zagen. Eentje zat gewoon achter een computer. Dan ook niet zo’n oude computer maar gewoon een met plat beeldschermpje. Zou je toch niet verwachten he. We hebben bij deze tempel ook een ceremonie kunnen zien. Dat was wel heel mooi om te zien en ook wat je verwacht wat de monniken doen haha. Helaas geen foto, want we willen ze toch niet schenden tijdens hun ceremonie.

De eerste twee tempels lagen nog redelijk dicht bij elkaar dus dat was maar een klein stukje lopen. De laatste was toch een stuk verder.Eerst nog een monnik de weg gevraagd en toen weer verder gelopen. Dit was wel een leuk weggetje door de bergen heen. Maar je snapt dus ook wel waar mijn zeren voeten vandaan komen. De derde tempel was de mooiste van de drie. Deze leek wel een beetje op de Lingjin tempel.
Helaas kunnen we nog niet veel van de tempels begrijpen, omdat het allemaal in het chinees is. We zien alles en maken daar ons eigen verhaaltje maar bij. Zoals de wierook die ze op steken volgens mij is het op de boze geesten te verjagen maar met zekerheid weet ik dat natuurlijk niet. Dat is wel erg jammer, maar ach het is al heel mooi om alles te zien.

Toen we weer terug wouden konden we nergens een taxi bemachtigen. Dus zijn we maar beginnen met lopen gelukkig ( na al een stuk gelopen te hebben) kwam er een taxi aan zetten. En zijn we naar het West Lake gegaan daar zijn we wat wezen eten. Onze taxi ritten maken we tegen woordig ook al zelf. meestal zeggen we waar ze ongeveer heen moeten en roepen dan heel hard HAUDE, HAUDE ( bekent: oke) En dan stoppen ze. Gister had kirsten zelf een taxi ergens heen gebracht met alleen maar wijzen. Jaja we reden ons al steeds beter.

We zijn vandaag ook nog de markt op geweest. Weer ff lekker rond gesnuffeld.

Vanavond willen we naar een Chinese voorstelling gaan. We hopen dat het lukt maar daar horen jullie morgen meer over.

Besos!!!!

• 04 April 2005 - 12:16

Maris:

Heey Cris, hier weer eens een reactie van mijn kant. Sorry, had een tijdje geen internet thuis!
    Lijkt mij ook wel mooi om te zien idd. Leuke foto's gemaakt!! Ziet er mooi uit allemaal!
    Las dat jullie naar Shanghai waren geweest. Gaan jullie nog meer andere steden bezoeken?
    Veel plezier verder!! Liefs Maris

• 04 April 2005 - 12:21

Marta:

Hola carino.
    te echo de menos hace dias que no he podido hablar contigo sigo intentando.Me alegro mucho de que lo paseis tan bien. Las fotos son estupendas, yo tambien quiero ver los templos como vosotras ya valta poco.
    Muchos besos.

• 04 April 2005 - 12:44

Mark:

heee crissie,

ook hier weer supermooie foto's! Het is de pijn meer dan waard geweest (dat is voor mij natuurlijk makkelijk zeggen ;))!

Vooral de foto van jullie twee is mooi gelukt, die Chinees houdt de camera zo mooi recht ;)!!!

Veel plezier bij de voorstelling vanavond!!

Kus

• 04 April 2005 - 14:17

Basje:

Foto's zijn idd erg leuk! Veel plezier nog met al jullie culturele uitstapjes! xxx

• 04 April 2005 - 14:24

Marianne:

he lieverd!

mis je erorm met dit lekkere weer!
    caro en ik hebben een dakterras!!! heel relaxt, we kunnen gewoon via het kleine klapraampje op het dak, vandaag lekker het matras er op gegooit en lekker in het zonnetje gaan liggen met een paar biertjes en een paar wijntjes.. je weet hoe hoe caro tegen dat soort dingen kan..... maar was heel leuk!

ik hoorde van ries dat jullie naar sensation black gaan? vind eiglijk dat we gewoon met zn alle naar een! LEUK! feest moeten gaan..

k hou van je lieverd
    kus

• 04 April 2005 - 15:52

Marianne:

waarneer kom je terug? awakenings festival is op 2-7.. lijkt me toch een veel strakker plan als je dan al weer teryg bent..

kus kus

• 05 April 2005 - 06:54

Carolien:

hoi nicht.
    Leuke foto`s. Die boedas zijn ook wel leuk . Cris die mag je wel even ( uch uch) mee nemen.Nee hoor alle gekheid op een stokje ik ben blij dat jullie het leuk hebben.
    Die menzen gaan jullie nog missen als jullie weg zijn.Dike kus

• 05 April 2005 - 07:55

Sam:

He dude,

echt gaaf man dat je het zo naar je zin hebt in China...ik zou daar ook wel eens naartoe willen! O hee, ik ben er ook...hahaha, maare waar ben jij! We zouden 20 minuten geleden al naar de zijdemarkt gaan!

Nou ja dan nog maar ff Usher grijsdraaien! Ja dat moet je nu allemaal missen! Zal zo eens ff kijken of je gevangen gehouden wordt door Hannes de Wannes...

Kus Sam